Skip to content

STEINLEGGING OG UTEAREALER

spydbygg uteanlegg arbeidere

STEINLEGGING OG UTEAREALER

Tenk nøye over hva dere vil bruke haven til. Hva vil dere gjøre og oppleve der? Gleden og nytten dere vil ha av tomta vil jo være grunnlaget for hvordan den skal se ut. Om man kan er det lurt å tenke på at trær og busker blir lurt plassert i forhold til sol og vind og at uteområdet er lettstelt.. Tenk også gjerne langsiktig, alt vokser jo – og livet forandrer seg med årene.

Lag en tegning og planlegg steinlegging og utearealer

Det er viktigere enn man tror å få idéene ned på papiret. Tenk i ro og mak over hvor det er naturlig å legge gangstier osv. Selv den enkleste skisse kan være til god hjelp. Du må gjerne kontakte oss, så kan vi bidra som sparringspartner og gi råd ut fra vår erfaring og kompetanse.

Profesjonelle leverandører til steinlegging og utearealer

Vi har profesjonelle leverandører som leverer alt av belegningsstein, granitt, Asak støttemurer, ferdigplen, busker og trær. Vi skaffe med andre ord alt som skal til for steinlegging og utearealer.

Steinlegging og utearealer som terrasser, oppkjørsel, inngangsparti

Tegn opp hvor selve uteplassen og gangveiene skal ligge. Bruk tid på å velge plasseringen. Ly og le, sol og vind, utsikt og ro og fred for naboer er hensyn som bør tas i betraktning. Og ikke minst, hva slags stein med tanke på størrelse, farge og form. En steinlagt uteplass er nærmest vedlikeholdsfri når den først er lagt. Og den blir bare flottere og flottere med årene. Så er det opp til smak og behag – og lommeboka hva man vil velge. Heller, naturheller eller støpte heller, formstøpt stein, hogget naturstein alene eller kanskje helst i samspill med støpt stein, eller heller? Mulighetene er veldig mange – og det lønner seg å se seg rundt hvordan ulike materiaeler tar seg ut.

Vi legger stor vekt på grunnarbeidet før heller og stein legges. Det er helt avgjørnde for et stabilt og ordentlig inntrykk som jo skal var i mange, mange år. Som de fleste kjenner til finnes det steinleggere som tilbyr raske og «rimelige» løsninger, og da gjerne med betaling rett i lomma. Kvaliteten man får av slike avsløres dramatisk om et år eller tre – hvis det ikke blir åpenbart med en gang. Ønsker man hjelp til steinlegging av uteplassen, oppkjørselen eller inngangspartiet bør mann få tak i  fagfolk som kan sine saker fra bunnen av.

Steinlegging av innkjørsler

Gangveier, enten de skal helt eller delvis gruses eller steinlegges, bør falle naturlig og praktisk inn i terrenget og utemiljøet. Oppkjørselen og inngangspartiet må vurderes nøye både i forhold til størrelse og materialer. Det gjelder å se for seg det uttrykk adkomsten og inngangsparti skal ha. At det står i stil med huset og omgivelsene er en ting, hvor lettstelt og vedlikeholdsfritt det skal være bør også tas hensyn til – og hva lommeboka til syvende og sist makter er jo som regel også av betydning.

 Støttemurer

Høydeforskjellene i hagen kan også gjerne utnyttes med støttemurer og kantstein, bed og busker. En støttemur i ytterkantene av tomten kan gi et tiltalende inntrykk og kanskje tilføre litt ekstra areal. Her er mange muligheter som kan bryte store hellinger og flater, utnytte skråninger og skape spennende og vakre uterom. Variasjon i typer stein, størrelser og farger vil også gjøre uterommet vakrere og mer spennende.

Plenlegging og planting av busker og trær

Spør oss gjerne om råd og hjelp enten det er opparbeiding av plen fra bunnen av eller utlegging av ferdigplen – eller planting av trær og busker. Vi fjerner også gamle bed, busker og trær.