Skip to content

ISOLERING

Isolering av kjellere med Isodren

ISOLERING AV KJELLERE OG HUS

Boliger skal gjerne isoleres både over og under bakken. Isoleringen av hus over bakken er det stort sett enighet om hvordan skal gjøres. Men under bakken – ved isolering av kjellere, er jobben mer krevende – og i hvert fall vel så viktig. Her har vi både spesialkompetanse og god erfaring med fremtidsrettede, økonomiske løsninger.

Først litt om isolering av hus

Selv om isolering av hus og kjellere er ganske likt, er det likevel avgjørende forskjeller i teknikken. Når det gjelder isolering av hus tenker vi spesielt på eneboliger. Ved både nybygg og rehabilitering er isoleringsjobben forbundet med en god del strev og ubehag. Det må også gjøres forskriftsmessig. Derfor setter mange dette bort, og dersom vi allerede har en rehabiliteringsjobb for noen, hører som regel isoleringen også med.

Vi tar gjerne separate isoleringsjobber også. Vi vet hvordan vi kan jobbe rasjonelt og mest mulig støvfritt. Er det beboelse i rom nær ved, sørger vi for god støvtetting mot disse mens arbeidet pågår.

Vi er effektive og samvittighetsfulle. Isoleringen skal gjøres forskriftsmessig og det samme gjelder diffusjonssperren – plasten, som skal være like tett i alle skjøter og overganger, ikke noe unnaluring som kan skape fuktskader og varmelekkasje. Kontakt oss for et raskt og korrekt tilbud.

Vi er spesialister på isolering av kjellere

Vanskelighetsgraden mellom isolering av rom over bakken og rom under bakken er stor. Det er kjelleren som er vanskeligst. Men hvis man forstår å gjøre det riktig med en gang, da er det lettest!

Isolering av kjellere innvendig kan være vesentlig vanskeligere enn å isolere et rom over bakken. Her gjøres nemlig svært mye rart og galt, fordi man ikke forstår at temperaturforskjeller skaper damptrykk som flytter på kondensiringspunktet i en konstruksjon.

Men gjør man det riktig og smart, er neppe noe lettere!

Men da er det to forutsetninger:

  • For det første må man isolere utvendig.
  • For det andre må man gjøre det riktig og med riktig materiell.

Dersom kjelleren uansett må graves opp, er det veldig lønnsomt å isolere utvendig. Utvendig isolering av kjellere er også den aller beste løsningen med tanke på å sikre mot fuktskader i fremtiden. Du sparer veldig mye arbeid, du får en tørr og varm kjeller – og samtidig som du har isolert har du også fått drenert og fuktsikret.  Veldig kostnadseffektivt fordi det hele  gjøres i en og samme arbeidsoperasjon!

Dersom kjelleren ikke kan graves opp, er utvendig isolering lite aktuelt. Men spør oss gjerne – innvendig isolering av kjelleren lar seg gjøre om man må, og vi vet hvordan. Skulle vi være i tvil, innhenter vi fagkyndig råd fra eksperter vi har benyttet i mange år.

Å isolere kjellere med ISODREN er et kinderegg for huseiere

Man kan si at isolering kjellere såvel som hus kan gjøres på mange forskjellige måter. Ja, når det gjelder over bakken, men – nei når det gjelder under bakken. Hvorfor det? Fordi det er så lett å gjøre ubotelig skade dersom man ikke har har fått med seg kunnskap om hvodran temperaturforskjellen på innsiden og yttersiden av kjellerveggen virker inn på damptrykk og fuktvandring i konstruksjonen.

Dessuten er kapillærkreftene også ofte undervurdert ved at det slurves med tilstrekkelig kapillærtbrytende lag inn mot nedre del av mur og såle. Det fører for langt å utdype dette her, men vil du gjerne bli helt trygg nå,  så bruk litt tid på å studere sidene til www. isodren.no. Her forklares og vises det i detalj.

Vi har skaffet oss nødvendige kompetanse om fremtidsrettet isolering, drenering og fuktsikring av kjellere, og denne kompetansen ønsker vi å bruke til beste for våre kunder.

Ta kontakt med oss, så ser vi på prosjektet ditt og forklarer nærmere før vi gir pristilbud.