Skip to content

DRENERING

Drenering av grunnmur

DRENERING AV KJELLERE

Drenering av kjellere må utføres slik at kjelleren kan takle vår tids klimautfordringer. Da stiller man litt dårlig med forrige århundres kunnskap. Derfor har vi oppdatert vår kompetanse innen fuktteknikk. Vi benytter metoder og produkter som sikrer kjellere mot vann- og fuktskader i årtier fremover .

 

Til drenering  av kjellere og grunnmurer benytter vi, foruten vanlig drensledning, utelukkende drenerings- og isolasjonsplaten ISODREN®, det eneste systemet for fuktsikring av konstruksjoner under bakken som er godkjent av SINTEF. Vi dokumenterer vårt arbeid med bilder og beskrivelser etter utført oppdrag.

Graving og legging av drensledning

Når nødvendig utgraving er foretatt og bunnen er klargjort, legges drensledningen ut med nødvendig fall mot utløp. Drensledningen skal lede vannet i grunnen vekk fra konstruksjonen og bidra til å hindre kapillærkreftene i å føre vann inn i konstruksjonen. Når dette er ordnet, dekkes drensledningen med grus eller pukk før filterduk legges over.

Drenering av kjellervegg og såle

Dersom kjelleren har oppholdsrom anbefaler vi sterkt å montere ISODREN langs veggene. Disse platene har et porevolum på minst 35 % og slipper like mye vann i gjennom som pukk og singel, men platen blir likevel aldri fuktige.

Isodren har også en fremragende isolasjonsevne. De isolerer like mye som vanlig isopor. Det gjør platene til den optimale løsningen for drenering og isolering under bakken. Veggene holdes tørre og tempererte.

Isodren gir også enda en fordel. Platene stopper vann i å trekke oppover og innover i mursåle og kjeller, det er ofte et vanlig problem etter noen år. Her kan du lese mye mer om drenering av kjellere med Isodren.

Har du en gammel kjeller som skal restaureres? Her er en artikkel isodren.no sin nettside om hvorfor gamle, ubrukelige kjellere er gull verdt.

Drenering av kjellere skal holde i mange ti-år

Isodren har 50 års materialgaranti når arbeidet utføres forskriftsmessig. Riktig utført arbeid vil sikre at du har en tørr og varm kjeller i langt over 50 år, for ikke å ta for mye i.

Kompetansebevis i isodren-metoden

Vi har gjennomgått kurs i isodrenmetoden og har kompetansebevis. Isodrenmetoden gir «full kontroll på vannet, på fukten – og på energibruken». Du kan lese mer om dette her: www. isodren.no.

Pris for drenering av kjellere

Vi vet at prisen for slike jobber kan variere mye fra entreprenør til entreprenør. Vi ønsker å gjøre en ansvarlig og god jobb ved hjelp av anerkjente og fremtidsrettede løsninger. Det vil våre kunder tjene på i mange tiår. Dersom du sender oss noen ord, eller ringer, kan vi komme og se på jobben og gi et prisoverslag raskt. Vi tror du vil bli gledelig overrasket!